Bright Access glasvezel voor ondernemers
telefoonbol
bel mij
088 - 045 09 45
e-mailbol
mail mij
verkoop@brightaccess.nl

De voordelen van zakelijk glasvezel op een rijtje

Vera Korblet
29 januari 2019

Dat we vinden dat ieder bedrijf over zou moeten stappen op glasvezel, komt vast niet als een verrassing. Daar hebben we dan ook goede redenen voor, want glasvezel brengt nou eenmaal veel voordelen met zich mee. We hebben vijf voordelen van zakelijk glasvezel van Bright Access voor u op een rijtje gezet!

Glasvezel is voordeliger

Als Nederlanders willen we toch altijd weten wat het kost. Glasvezel klinkt duur, maar is dat het ook? Ja, en nee. De aanleg kan inderdaad wat prijziger zijn, vooral in de buitengebieden. Dit komt doordat de afstand die moet worden afgelegd veel groter is. Toch kunt u uiteindelijk flink gaan besparen met glasvezel. Veel diensten kunnen namelijk overgezet worden naar de cloud, waardoor u verouderde infrastructuur zoals analoge lijnen, ISDN, DSL en kabel op kunt zeggen. Zo kunt u niet alleen internet, maar ook telefonie, fax en alarmsystemen via glasvezel laten lopen. Dat voordeel gaat u ongetwijfeld terugzien in de maandlasten!

Werken in de cloud

We noemden het net al even, maar met glasvezel kunt u veel diensten overzetten naar de cloud. Wat daar dan weer het voordeel van is? Eerder werden gegevens, applicaties en software voornamelijk lokaal opgeslagen – gewoon op de computers in het kantoor. Als er dan iets misging en de harde schijf crashte of er brak een brand uit, kon zomaar alles weg zijn. In de cloud wordt alles online opgeslagen. De cloud draait op meerdere servers die in een beveiligd datacentrum staat. Hierdoor worden zorgen over opslagcapaciteit weggenomen en zijn er minder risico’s.

Veiligheid voorop

De cloud kan er dus voor zorgen dat uw data beter beveiligd is voor problemen met harde schijven en servers. Maar glasvezel kan er ook voor zorgen dat uw gegevens beter beschermd zijn tegen hackers of DDoS-aanvallen. Wij hebben hiervoor het concept ‘internet 2.0’ ontwikkeld. Met ‘internet 2.0’ heeft u de voordelen van de open structuur van het standaard internet, alleen zijn belangrijke data en communicatiestromen volledig afgeschermd. Dit gebeurt door middel van afgeschermde kanalen die op het ‘gewone’ internet niet te detecteren zijn. Op deze manier kan uw bedrijf niet gehackt worden en voldoet uw bedrijf direct aan alle privacywetgevingen.

Houd de regie in handen

Met een zakelijke glasvezelverbinding van Bright Access is uw bedrijf ook een stuk flexibeler. Ons netwerk is volledig open, wat betekent dat iedere ICT-leverancier er diensten over kan leveren. U kiest dus zelf van wie u diensten afneemt. Daarnaast is bij ons maatwerk de standaard. Ieder bedrijf heeft andere behoeftes als het gaat om ICT-diensten, dus daar horen ook passende oplossingen bij. Onze adviseurs helpen u graag bij het vinden van de beste oplossing voor uw bedrijf.

Samen sterker

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dat geldt ook in het geval van zakelijke glasvezel. Als uw bedrijf in een verzamelpand is gevestigd, is het namelijk mogelijk om één verbinding te delen met al uw buren. Dit heeft geen invloed op de snelheid van het internet, omdat ieder bedrijf een eigen kanaal krijgt. Zo kunnen de diensten elkaar niet storen. U heeft dan alle voordelen van zakelijk glasvezel, maar tegen een gedeeld tarief.

Eerlijk is eerlijk: wij kunnen makkelijk de hele dag over alle voordelen van glasvezel praten. Maar het beste is om het zelf te ervaren. Bent u er klaar voor om uw bedrijf gereed te maken voor de toekomst?