Bright Access glasvezel voor ondernemers
telefoonbol
bel mij
088 - 045 09 45
e-mailbol
mail mij
verkoop@brightaccess.nl

Internet 2.0: wat is het en wat kun je ermee?

Vera Korblet
30 januari 2019

Het internet bestaat nu zo’n 35 jaar en het is ongelooflijk veranderd in die tijd. Tegenwoordig zorgt het internet ervoor dat iedereen 24 uur per dag en overal online kan zijn, met alle gevolgen van dien. Denk aan problemen met privacy, of DDoS-attacks. Naar ons idee is het tijd voor een internet 2.0.

Gewoon internet voldoet niet meer

Voordat we precies gaan uitleggen wat internet 2.0 nou eigenlijk is, duiken we eerst even dieper in het ‘waarom’ van deze ontwikkeling. Waarom is volgens ons internet 2.0 nodig? Simpel: de openheid van het internet zorgt ervoor dat mensen met kwade bedoelingen gewoon hun gang kunnen gaan. Dit wordt steeds zichtbaarder. Ga maar eens na hoe vaak er berichten in de media zijn van bedrijven of overheden die worden gehackt of bestookt met DDoS-aanvallen. Nu zijn deze vaak nog af te weren, maar gezien de exponentiële groei van de aanvallen, is de huidige situatie niet houdbaar. We kunnen dus blijven beveiligen en blijven vechten tegen deze aanvallen, maar dat gaat vaak ten koste van de service en gebruiksvriendelijkheid. En dan is er nog een andere optie: gooi het over een andere boeg en zorg voor een duurzaam internet. Dat is wat internet 2.0 is. 

Afgeschermd van het gewone internet

Internet 2.0 is een internet met de voordelen van een open structuur, maar waar belangrijke data en communicatiestromen volledig worden afgeschermd. Het zorgt voor absolute veiligheid, volledige openheid en samenwerking tussen leveranciers van verbindingen en diensten. Belangrijke datastromen worden via een afgescheiden kanaal rechtstreeks verzonden van de gebruiker naar de leverancier en vice versa. Deze datastromen zijn niet te detecteren vanaf het ‘gewone’ internet. Hierdoor zijn ze ook niet te verstoren. Deze werkwijze garandeert de kwaliteit en integriteit van de datastroom. 

Klaar voor de toekomst

Alle ICT-aanbieders die Bright Access verbindingen verkopen, zijn internet 2.0 gecertificeerd. Het is dé oplossing voor ondernemers die hun informatieoverdracht beter willen beveiligen. Privacygevoelige informatie blijft zo in de juiste handen. Hiermee zorgt u er dus voor dat uw bedrijf ook voldoet aan de privacywetgeving. Kortom: internet 2.0 is het internet van de toekomst.